zaterdag

18 augustus 2009 Philadelphia

dag 8

Als we vandaag buiten stappen zeggen we nog tegen elkaar dat het lijkt alsof het in Philadelphia minder warm is dan tot nu toe. De theorie die we erbij hebben is dat het hier ‘s avonds wat meer afkoelt en dus ‘s morgens beter aanvoelt. Anderhalf uur later weten we beter en hebben we het gevoel dat dit de warmste en vochtigste dag is van deze vakantie. We bekijken de Old Town Hall en stappen vervolgens bij Macy’s binnen omdat we gehoord hebben dat er een groot pijporgel midden in de zaak staat. Hoe dat er gekomen is blijft onduidelijk, wel weten we dat er af en toe toch nog op gespeeld wordt. In Philadelphia is de Liberty Bell een belangrijke bezienswaardigheid omdat iedereen in Amerika deze klok beschouwd als een symbool voor de vrijheid van alle Amerikanen. Bijna besluiten we om niet te gaan kijken; wat is er nou zo speciaal aan een oude klok die bovendien van onder tot boven gebarsten is? We besluiten toch te gaan en als we er zijn en het verhaal van de klok horen begint dit alles toch wat meer tot de verbeelding te spreken. als we ook nog ontdekken dat de Amerikanen er alles aan doen om andere iconen van de vrijheid bij de Liberty Bell uit te nodigen en op die manier de symbolische waarde van deze klok nog te versterken. Dus zie je o.a. Nelson Mandel en de Daila Lama bij deze bronzen klok.
We lunchen in een tentje waar een buffet staat uitgestald waar je van kan nemen wat je wilt en waar je afrekent op basis van het gewicht van datgene wat je op je bordje gelegd hebt. Je kan er ook Philly Cheese Steak Sandwiches bestellen en als je toch in Philly bent hoor je natuurlijk het beroemde lokale broodje te eten; het blijkt een hele hap. Na de hap bezoeken we de beroemdste markt van Philly, waar ook veel Amish hun waren aan de man/vrouw brengen. Het ziet er allemaal goed en gezellig uit en je kan er bij veel stalletjes eten.
Het blijft erg heet onderweg en we denken dat we bij de waterkant verkoeling kunnen vinden en hebben beelden voor ons van een waterkant met terrasjes en gezelligheid. Onderweg er naar toe ontdekken we een groot ondergronds winkelcentrum. We kopen traditiegetrouw één keer op vakantie kras-loten en blijken later $10 gewonnen te hebben.
Een tweede bijzondere ontdekking onderweg naar de waterkant is en dierenspeciaalzaak waar ze wel erg bijzondere hondenkoekjes hebben; in alle soorten en maten en met allerlei glazuurtjes en decoraties. blijven ons verbazen over de liefde van de mens voor zijn viervoetige vriend.



De waterkant brengt inderdaad enige verkoeling, maar niet de gezelligheid die we ervan verwachtten. Geen terrasjes of ander leuk vertier; de Phills landing blijkt een redelijk lege waterkant waar schepen zouden kunnen aanleggen.
We slenteren terug te stad in, op weg naar ons hotel, registreren nog even de eerste bank van de US en de tweede en wandelen door een van de oudste parken van de stad voordat we bij Starbucks neerstrijken op terras om een ijskoffie en een Frappucino milkshake te nemen om een beetje af te koelen.
Als we ‘s avonds bij de nabijgelegen Ierse pub gaan eten begint het een beetje te spetteren en we hopen dat de regen een beetje verkoeling zal brengen. Dat blijkt ijdele hoop; deze stad is hot en blijft dat.

.













En,.. in Washington helaas Obama niet ontmoet in het witte huis. Het is gebleven bij een korte kennismaking in het winkelcentrum,.
Reageer hier