zaterdag

Voorbereidingen

Verslag van onze rondreis door het Noord Oosten van de USA.
Iedere dag plaatsen we een kort verslagje met wat foto's van de reisdag. Aan het einde van de vakantie maken we een terugblik op de vakantie en de kosten.


Grotere kaart weergeven
Hoewel de gedachten heel even zijn gegaan naar een relaxte vakantie in Frankrijk met de vouwwagen (die hebben we immers ook nog), kunnen we de verleiding toch niet weerstaan. We gaan dit jaar voor de 10e keer naar de USA. Een groot deel van de mensen om ons heen snapt niet wat we daar voor de zoveelste keer te zoeken hebben. De bezoekers van het Alles Amerika forum daarentegen snappen het wel: 2 x per jaar naar de USA of er al 15 x naar toe geweest zijn is daar helemaal niets.
Eigenlijk stond ook al meteen vast dat we naar het Noord-Oosten zouden gaan. Washington DC, the Amish in Pennsylvania, Acadia NP, terug naar Boston de stad waar we het zo naar ons zin hebben gehad. Maar naar het Noord-Oosten gaan betekent voor ons ook voorbijrijden aan New York. New York heeft immers niet die verpletterende indruk op ons gemaakt die we hadden gehoopt, daarnaast weten we ook zeker: als we in goede gezondheid blijven, komen we zeker nog een keer in het voorjaar of rond kerst in the Big Apple.

Wat ook vast stond was dat 4 weken er dit jaar niet in zou zitten. Vorig jaar hebben de poezen het zo slecht gehad in het andere pension, dat we de aanblik van Rocky en Roosje als zwerfkatten niet nog een keer kunnen hebben. Dit jaar hebben we dus al in februari het vaste pension Het Kattengeluk vastgelegd. 3 weken voor ons vakantie is altijd nog 3,5 week voor de poezen dus een klein compromis tussen onze behoeften en die van de poezen ;-)

Eind maart gingen we ons toch maar eens buigen over de vlucht. De keuze was of vliegen op Boston en terug vanaf Washington DC, of net andersom. Qua prijs maakt het niets uit, dus kozen we voor Washington DC- Boston. Jos wilde wel heel graag weer Business Class vliegen dus zowel naar Economy als Business tickets gezocht. De economy tickets waren behoorlijk in prijs gedaald, mogelijk door de recessie. De business tickets daarentegen waren nog de oude prijs, wat het verschil wel erg groot maakt. Maar ja we weten inmiddels als iets eenmaal in ons hoofd zit het er niet makkelijk uitgaat. Dus werd het een business class ticket met British Airways: vertrek vanaf Brussel en een overstap in London, hetgeen een stuk goedkoper was dan rechtstreeks met KLM, waardoor het toch nog een koopje lijkt.

In mei hebben we de hotels vastgelegd in Washington DC, Philadelphia, Boston, Burlington en Atlantic City. Allemaal via priceline waar we door te bieden op kamers, toch weer mooie deals hebben gesloten.
In juni de auto vastgelegd via Herz, al moet ik zeggen dat het wel de meest lelijke auto is die je je voor kunt stellen (ja, echt nog lelijker dan de Jeep van vorig jaar). Maar we zullen wel weer spullen meenemen alsof we op wereldreis gaan en met een hotelreis leef je uit je koffer/ in de auto dus hebben wij de ruimte echt nodig. We zullen op dinsdagavond aankomen in Washington, met de taxi naar het hotel gaan en zaterdagmiddag de auto downtown ophalen om aan de rondreis te beginnen.

4 Deurs, automaat, Grand Marquis of vergelijkbaar
5 Volwassenen
3 Grote koffers, 3 Kleine koffers
automaat, 2- of 4-wiel-aandrijving
Airco

Tijdens onze eerste vakantie naar de USA in 2004, hoorden we op de radio steeds de hit Whiskey Lullaby van Brad Paisley en Alison Krauss. Tja en als je dat iedere dag een paar keer hoort krijg je vanzelf iets met het liedje en de zanger. Inmiddels hebben we alle cd's van Brad en is countrymuziek iets dat voor ons onlosmakelijk verbonden is met Amerika. Deze vakantie grijpen we dan ook de mogelijkheid aan om naar een concert van hem te gaan in Essex-Junction (VT), en daarmee is de route weer een stukje verder ingevuld. Tja, toch wel jammer dat we maar 3 weken gaan.

Een van de dingen die dit jaar voor ons nieuw is, is het vooraanmelden bij de autoriteiten in de USA via ESTA. De vragen op het groene formulier die je in het vliegtuig steeds mag invullen staan nu op een website. Of je strafbare feiten hebt gepleegd of van plan bent die te gaan plegen en meer van dat soort fraais. Ben benieuwd elke crimineel deze vragen naar waarheid gaat beantwoorden. Als je alles hebt ingevuld verstuur je het formulier en binnen 72 uur krijg je een antwoord. Vierentwintig uur later weten we dat we zullen worden toegelaten; onze reis kan dus echt beginnen.

Hebben we ons ook nog druk moeten maken over ons vervoer naar Brussel; rijden we zelf en parkeren we bij Zaventem, gaan we met de trein of zijn er nog andere alternatieven? Uiteindelijk vinden we een "reisbureau" dat taxi's naar vliegvelden regelt. Je wordt thuis opgehaald en op de luchthaven bij de vertrekhal afgezet en vice versa met taxi2airport. Dus worden we 11 augustus netjes thuis opgehaald en weggebracht; prima service dus! De prijs is ongeveer gelijk aan het tarief dat je anders aan parkeren kwijt bent. Het reisbureau besteedt vervolgens de rit uit aan een taxibedrijf uit de buurt. In ons geval een taxibedrijf uit de Reeshof in Tilburg.

Het enige waar we ons nu nog druk over hoeven te maken is een stukje van de route in Amerika. Tot voorbij New York weten we hoe we willen rijden, daarna ligt de route nog open, maar er is een lichte voorkeur om langs de kust naar Boston en Portland te rijden om daarna naar het concert van Brad Paisley te reizen en daarna terug naar Boston.


Reacties op onze weblog kun je kwijt in het gastenboek aan de rechterkant
Free Image Hosting at www.ImageShack.us