zaterdag

21 augustus 2009 Haskell - New Haven

Dag 11

Het ontbijt in het Holiday Inn is lekker en we willen dan ook alles proeven; van ei met kaas tot de cereals en een soort hamburger. Onderhand kijken we het nieuws en zien dan Hurricane Bill net als wij het idee heeft opgevat om naar de kust van Connecticut en Massachusetts te gaan. De verwachting is dat de kracht behoorlijk afgenomen zal zijn als Bill aan land komt, niets om ons druk te maken dus.
Vandaag zullen we naar de staat New York rijden voor de Woodburry Outlet en daarna door naar New Haven, Connecticut.
De Woodburry Outlet hebben we vorig jaar ook bezocht en vinden het de moeite waard om nog een keer te gaan. Deze outlet heeft net wat andere zaken als de reguliere outlets zoals DKNY, The North Face en Esprit. filialen zoals Ralph Lauren hebben een reguliere outlet maar ook nog een exclusievere outlet winkel, waar je 75% korting krijg op een colbertje van $2500,- of een rok van $1499,-. En hoewel wij ons niet voor kunnen stellen dat iemand zelfs na de discount zoveel geld voor kleding uit geef, zijn er voldoende kooplustigen in de winkel. Wij houden ons bij de gewone winkels en hier blijkt er voor Esmée toch nog een en ander te koop te zijn. Er zijn wel mooie horloges voor Jos, maar het is geen dag om horloges te kopen. Als we om half vijf wegrijden - we hebben dan nog lang niet alle winkels bezocht - staat er een file van en half uur voor het verkeerslicht om van de outlet af te komen.

eerste covered bridge in Connecticut blijkt de toegang tot een groep condominiums en om vooral niet te hoeven nadenken over de naam van deze bridge staat er groot boven de doorgang “Covered Bridge”. De tweede covered bridge die we vinden blijkt op privé-gebied te liggen en bovendien volgestouwd met spullen van de eigenaar - een landschapsarchitectenbureau - en van redelijk recente staat. We hebben dit keer ons huiswerk goed gedaan, want we hebben de bridge gevonden, maar er blijkt nog een variabele die we onder controle moeten krijgen: leeftijd van de brug. We willen niet alleen maar covered bridges zien van 1999 tot nu, maar ook originele bruggen die gebouwd zijn als eigentijdse oversteekplaats van beekjes en riviertjes.
Daarna rijden we door naar New Haven, de studentenstad met de beroemde Yale University, om ons intrek te nemen in het Courtyard by Marriott Hotel. Om te eten worden we door het hotel verwezen naar een eethuis met de naam Bar en dat blijkt het ook vooral te zijn: een studentenkroeg met eigen bieren en vooral pizza’s op het menu. Na een lekker biertje besluiten we een restaurant op te zoeken met iets meer keuze en we belanden bij een eethuisje twee straten verderop. We hebben een voorgerecht met sint jacobs schelpen, garnalen en inktvis gevolgd door een pasta voor Esmée en een stukje kalfsvlees voor Jos. Vandaag hadden we twee keer kort maar hevig regen: een keer in de outlet en op weg naar het café. Gelukkig blijft het voor de rest van de avond droog.
Reageer hier