zaterdag

31 augustus 2009 Burlington (VT) - Boston (MA)

dag 21

Vanmorgen even de filmpjes van het concert van Brad Paisley teruggekeken. Uiteraard mochten er geen filmopnamen van het concert worden gemaakt, maar we waren genoodzaakt onze video in te zetten. We hadden onze Nikon niet bij ons en de compact camera bleek geen batterij meer te hebben. Dus heeft Esmée wat foto’s gemaakt van het concert met de video en dan is het wel heel verleidelijk om af en toe ook wat meer beeldjes per seconde te schieten. Opmerkelijk hoe scherp de beelden zijn in zo’n licht-arme omgeving.
Vandaag gaan we op weg naar onze eindbestemming in deze vakantie: Boston. Maar niet nadat we eerst een bezoek brengen aan de Ben & Jerry’s fabriek. We krijgen een filmpje te zien over de geschiedenis van het bedrijf en zijn founding fathers. Opmerkelijk hoe twee jongens die niets van ijs maken wisten een wereldbedrijf hebben gemaakt (met wat hulp van Unilever, dat inmiddels het bedrijf heeft overgenomen). We horen overigens voor het eerst dat er één dag per jaar gratis ijsjes worden uitgedeeld in iedere vestiging van Ben en Jerry’s overal ter wereld; hebben ze in Nederland vast vergeten over te nemen.
Na de film volgt de rondleiding en daarna het proeven van een nieuw ijsje. We denken dat dit ijsje het wel gaat redden bij het grote publiek. Een nieuwe smaak die binnenkort uitkomt en die ons ook wel aanspreekt is Key-lime-pie. Gaan we zeker proberen.
We hadden Eva beloofd om wat ijs op te sturen, maar die service is een tijdje geleden door de fabriek stopgezet. Tot die tijd was het mogelijk B&J-ijs overal ter wereld naar toe te sturen in een speciale verpakking. Jammer Eva, maar we verzinnen wel iets anders.
Na dit leuke bezoek aan B&J’s rijden we toch nog een keer naar Littleton, omdat die prachtige Fenders toch steeds in het hoofd blijven hangen; tenminste bij Jos.
Het wordt zwaar onderhandelen met de eigenaar van de zaak, maar uiteindelijk lukt het ons om een zeer betaalbare Fender stratocaster aan te schaffen. Dit mooie zwarte model heeft een paar kleine oneffenheden op de achterkant en we moeten heftig onderhandelen over de rebate actie van $ 100,- die helaas alleen bestemd is voor mensen uit de US, Canada en Mexico. Het wordt allemaal in de prijs verrekend.
We rijden vervolgens richting Boston en bezoeken de laatste covered bridges in de staat New Hampshire. We hebben ze bijna allemaal in deze staat gezien en we merken dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende bruggen; sommige zijn bijna nieuw en modern geconstrueerd terwijl andere heel oud zijn en alleen houtverbindingen kennen. Soms worden ze nog dagelijks gebruikt en soms staan ze op een monumentenlijstje en mag je er alleen te voet overheen en dan nog met een beperkte hoeveelheid mensen tegelijk.
Op de grens met Massachusetts ligt de grensplaats Salem, waar een grote Mall staat. Dat is niet verwonderlijk omdat Salem de laatste plaats in New Hampshire is en daar kennen ze geen sales tax. Een van de opvallendste winkels is een zaak waar je je tanden kunt laten bleken. Jos had er al wel eens over nagedacht en kan het aanbod van een behandeling van een half uur met mondgel en uv voor het bedrag van $ 99,- niet weerstaan en zo ligt hij een half uurtje film te kijken terwijl de gel het werk moet doen. Je krijgt wel kramp in je kaken van zo’n bitje met gel in je mond, maar in de vergelijking “voor en na” is er volgens de dame die ons helpt een groot verschil; tevoren was de kleur vastgesteld met een stalen-kaart en na de behandeling weer. We zullen het morgen bij daglicht nog eens beter bekijken.
Het is inmiddels laat en we moeten nog naar ons hotel. Ons navigatiesysteem is niet zo stabiel in een stad met hoge bebouwing en dus kost het ons nog wel wat extra rondjes voordat we ons hotel vinden. Blijkt dat het Courtyard van Merriott precies achter de Double Tree ligt waar we vorig jaar verbleven.
Het is een hele uitdragerij die uit de auto gehaald moet worden om de komende dagen weer een plaatsje in de koffers te krijgen. Het zal vast wel lukken.
Reageer hier
@ Annie: wow al geboekt voor 2010, terwijl jullie in 2009 nog een trip van een maand te goed hebben. Leuk hoor. Bedankt voor de tip van de campers, daar gaan we dit weekend ons dus echt even in verdiepen.
@ Hannie: een video maken van een trip waar een deel zich vanaf speelt in steden vind ik erg lastig, geef mij maar gewoon natuur of iets dat beweegt. Steeds vroeg ik me af of ik tijdens het filmen nu wel of niet moest vertellen wat er was te zien. Soms deed ik dat dus wel, andere keer weer niet. Heb op de opnames van Brad Paisley na dan ook nog helemaal niets terug durven kijken. Zal wel veel bewerken worden voordat het toonbaar is.