zaterdag

22 augustus 2009 New Haven (CT) - Warwick (RI)

dag 12

Vanmorgen eerst even langs het Herz-filiaal in New Haven geweest omdat onze climat control wat kuren heeft, hij kent maar twee ventilator-standen voluit of niks. In het eerste geval waait er een stevige wind door de auto, in het tweede geval wordt de auto te warm. Ook met de hand is het slecht te regelen en met het warme weer is dit niet wat we verwachten. In New Haven kunnen ze niks doen, maar ze maken een aantekening; echt Amerikaans om iets te doen zonder iets te doen.
We gaan een paar covered bridges spotten en dat doen we ook. Maar voordat we daar zijn rijden we ineens langs een outlet, en we kunnen het niet laten dus we lopen toch even langs de winkeltjes. Als we binnen zijn bij een horloge-shop valt plotseling de stroom uit. Iedereen moet naar buiten en voor we het weten staan we met alle andere gasten van de outlet buiten te wachten tot het licht weer aan zal gaan. Het regent buiten kort maar krachtig en na de bui zie je de stoom van het wegdek komen. We wandelen plots over een covered bridge bij de outlet, pure nep maar wel helemaal regionaal geïnspireerd.
We hebben daarna een echte covered bridge gevonden in het Chatfield Hollow State Park ten noord-westen van Killingworth. Het is een leuk State Park waar veel families komen om te zwemmen in het meertje dat er ligt, of om een uitgebreide picknick te houden, of zelfs een feestje te houden. We zien een hele grote familie die wat party-tenten heeft opgezet en uitgebreid een bbq met elkaar gaat houden. Ze hebben zelfs eigen stroom met een klein aggregaat voor wat elektrische apparaten die ze bij zich hebben. De brug die we zien stamt uit 1966, dus geen echt ouwetje, maar toch een mooie brug. Verder is het heerlijk na al die steden en shops om weer bomen te zien. Eén boom begint zelfs al te verkleuren en krijgt de vlammend rode kleur van de Indian Summer die ongeveer begin oktober is. Als we vanuit het State Park verder rijden zien we plots twee covered bridges vlak bij elkaar, ze blijken eigendom van particulieren. Op een van de bruggen staat de naam The Olsons, dus we verwachten dat dit de naam is van de familie die er achter woont. Het zijn twee nieuwe bruggen - de ene ruikt zelfs nog naar vers hout - maar ze zien er verder prima uit.
We nemen de weg langs de kust en wijken even uit naar het binnenland voor een Indianen-reservaat. Dat er Indianen zitten betekent ook dat er casino’s zijn dus we kunnen nog even toegeven aan onze andere vakantiegewoonte: gematigd gokken. Als je speelt wordt het snel laat en een paar uurtjes later rijden we naar ons bedje voor vannacht. Dit keer een Comfort Inn Hotel bij het vliegveld van Providence in Warwick. En wat een mazzel, er zit een lekker Italiaans restaurant bij van Bertucci’s; een uitgebreide groente antipasta gevolgd door een Calzone-pizza en een heerlijk kip-gerecht met pasta. Flesje heerlijke Californische Sauvignon Blanc erbij en je hoort ons niet meer. Dit is echt het vakantiegevoel. Reageer hier

---------- ------------ -----------
@ Hannie: De ww zou mij inmiddels linea recta weer naar buiten sturen, daar laat ik me dus maar niet meer zien ;-). Andere jaren waren de Amerikaanse porties nooit een probleem. We zaten dan meer in de binnenlanden/ natuurgebieden en heb je ‘s middags een picknick als lunch. Dit jaar zitten we veel in de steden en daar is 24 uur per dag alles voorradig en dan denken we al snel “Ach, het is vakantie”.

@ Ma:
Zoals je gemerkt hebt komt het dus voor dat we na een vermoeiende dag (ja het leven van een toerist is niet makkelijk) geen zin hebben om de weblog bij te werken. En een dagje achterstand is meestal funest in die zin dat er snel een tweede dag achterstand volgt. Als we daarna de boel bij willen werken moeten de hersens behoorlijk gekraakt worden. Want iedere dag verplaatsen en weer een ander hotel in een periode dat je ieder besef van dag kwijt bent maakt soms ook dat alles op elkaar begint te lijken.

@ Patricia en Jurgen:
Misschien is het wel een geluk dat het bij jullie zo warm is, zijn er vast enkele bekenden niet achter de muziekinstallatie maar in Bosbad Hoeven te vinden ;-).
Wat super dat jullie je om de losse spullen in de tuin bekommeren. Tja die theepotten opruimen zijn we nog niet aan toegekomen, maar we hadden ook op tv gezien dat het goed is om in de zomer je tuin niet leeg te halen: ziet het er bewoond uit. Dat het wel eens kan stormen vertelden ze er niet bij. Grappig dat jullie al aan het aftellen zijn naar jullie vakantie, wij hebben hier nog helemaal geen idee dat onze vakantie al over de helft is. Zeker niet omdat we de onderdelen “natuur” en “concert” nog te gaan hebben.

@ Elise & Gert:
Wow Australië. We waren er echt even stil van. Super. Laat even weten als jullie opgehaald moeten worden van Schiphol. We mailen nog terug.